Verolift

Onze lift, uw comfort

Onderhoud/herstellingen
09 220 79 78 (24/24)

Care sfeerbeeld

CARe: actieve ontsmetting van de liftkooi

Home CARe

Een professioneel systeem voor de actieve ontsmetting van de liftkooi

Geschikt voor elke lift.

Ontworpen en geproduceerd in Italië.

Veilig de lift nemen in tijden van Covid-19

De liftkooi is een kleine en gesloten ruimte, vaak zonder enige ventilatie, en dat kan in deze tijden potentiële risico's inhouden. Vooral de oppervlakken van de kooi en oppervlakken die vaak worden aangeraakt, zoals drukknoppanelen en handrails, zijn bijzonder gevoelig voor de ophoping van virussen en bacteriën, en daarom moet er een speciale aandacht aan worden besteed. Om blootstelling aan het risico op besmetting te voorkomen moet vooral de social distancing worden verzekerd. Daarnaast moet echter ook worden gezorgd voor een microbiële reiniging van de liftkooi.

CARe is een professioneel systeem dat gebruik maakt van twee verschillende technologieën op basis van gecertificeerde producten waarmee liftkooien op enkele minuten tijd volledig gesaneerd kunnen worden.

Grootste voordelen van het CARe-systeem

 • Ventilatiesysteem niet zichtbaar in de liftkooi
 • Geluidloos en zonder trillingen
 • Gemakkelijk te installeren
 • Geschikt voor elke lift
 • Praktische werking
   

Verolift care

De lucht

Een mechanisch ventilatietoestel met centrifugaalmotor en HEPA-filter in combinatie met een actievekoolmembraan zorgt voor een continue sanering en een onmiddellijke ventilatie. De lucht die uit de liftkooi wordt gezogen, gaat via flexibele buizen naar het apparaat waar deze wordt gefilterd en ontdaan van eventuele virussen en bacteriën in de deeltjes om daarna opnieuw in de liftkooi gebracht te worden.

Het saneringsapparaat gebruikt geen ozon, want dat zou kunnen leiden tot irritaties zonder een doeltreffende luchtverversing.

 

Verolift care

Het licht

Het ultraviolet C-licht van de LED-lamp - het gaat om dezelfde kiemdodende UVGI-technologie (Ultraviolet Germicidal Irradiation) die wordt gebruikt voor het saneren van ziekenhuizen - garandeert de volledige en onmiddellijke sterilisatie van de oppervlakken van de liftkooi. Het ultraviolet licht verwijdert zo goed als alle (99,9%) micro-organismen van het oppervlak.
De luchtverversing wordt automatisch geactiveerd en vindt plaats in de stand-by-fase wanneer er zich geen passagiers in de liftkooi bevinden.

 

Retrofit

CARe is een universeel retrofit-apparaat dat geschikt is voor elke bestaande lift. Het werd ontworpen en ontwikkeld om het risico op besmetting sterk te verminderen en het gebruik en onderhoud van de lift te vergemakkelijken.
Het geluidloze en trillingsvrije toestel wordt geïnstalleerd op het plafond van de liftkooi en is dus niet zichtbaar vanuit de lift.

 

Installatie

De installatie moet uitgevoerd worden door opgeleide techniekers en vereist een minimale interventie:

 • het CARe-toestel bevindt zich op het dak van de liftkooi;
 • voor de installatie van luchtroosters rechtstreeks in het plafond of de wand van de liftkooi moeten gaten gemaakt worden in de liftkooi voor de aansluiting van leidingen en buizen op het toestel;
 • voorbereiding van een gat in de liftkooi voor het plaatsen van de UVGI-kiemdodende LED-verlichting (plafond of wand);

De CARe-technologie is uitgerust met speciale elektronica, die zowel de luchtrecyclage als de activering van de kiemdodende uvc-lamp onafhankelijk van elkaar kan uitvoeren. Er is geen interface met het controlepaneel van de lift vereist.

Onderhoud

CARe vereist een periodiek onderhoud om een veilige werking op lange termijn te kunnen garanderen:

 • vervanging van de  luchtfilter om de 6 maanden;
 • vervanging van de LED-lamp om de 5 jaar.

Maak een afspraak of vraag uw offerte!

Contacteer ons