Verolift

Verwacht meer lift.

Liften met beperkte liftput en schachtkop

De SuperDomus Hydraulisch met aparte machinekamer

De SuperDomus Hydraulisch is een personenlift met zeer beperkte liftput en schachtkop, enkel toepasbaar in bestaande gebouwen. Er is maar één dragende muur nodig, wat een enorme plaatsbesparing betekent. Een versterkt chassis en de hoogwaardige materialen verzekeren een hoog comfort. Eén dragende wand betekent ook dat er een toegang op 90° mogelijk wordt. De SuperDomus Hydraulisch is een betrouwbare, stille en solide liftinstallatie met een lange levensduur.

Eigenschappen:

 • Capaciteit: 2 tot 13 personen of 200 tot 1000 kg
 • De maximale snelheid is 0,63 m/s

Toegepast enkel in bestaande gebouwen zoals:

 • Villabouw
 • Appartementen
 • Openbare omgeving
 • Vervanging van bestaande lift
 • Gebouwen zonder lift

Is de SuperDomus Hydraulisch de juiste lift voor u?

Bel ons op 09 240 15 60 of contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij ons of ter plaatse. We zoeken samen naar de beste lift voor uw project.

 

Aandrijvingen

Hydraulische aandrijving 

Een hydraulische lift wordt naar boven gestuwd door een hydraulische cilinder en een pompgroep. De hydraulische pompgroep is een aggregaat gestuurd elektro-ventielenblok, bestaande uit hoogwaardige materialen. Een lange levensduur is verzekerd! Het openen en sluiten van deze ventielen bepalen de versnelling, de nominale snelheid, de vertraging en de gelijkstelling van de lift. Het aggregaat en sturing worden samen in een aparte machinekamer geplaatst. Deze ruimte van de machinekamer kan beperkt worden afhankelijk van de brandveiligheidseisen.

Voor meer specifieke informatie over de minimale afmetingen van de machinekamer, contacteer ons gespecialiseerd team inzake liften: 09 220 79 78 of via ons contactformulier.

Toegangsmogelijkheden

1 deur

2 deuren tegenover elkaar

Gemetselde koker of zelfdragende structuur

Gemetselde liftschacht 

De SuperDomus Hydraulisch wordt standaard voorzien in een gesloten, gemetselde koker. Deze kan bestaan uit verschillende materialen met als uitgangspunt, 1 dragende zijde. Bij voorkeur een stevige, gemetselde muur van minimum 14 cm. Wij raden een volle betonsteen aan (geen Ytong – andere materialen ter goedkeuring vragen aan Verolift). Vraag steeds vooraf goedkeuring voor de gebruikte materialen en afmetingen van de schacht.

Losstaande structuur

Een stalen structuur is beschikbaar als er geen schacht voorhanden is of als u een panoramische afwerking wilt. De structuur kan zowel binnen als buiten het gebouw geplaatst worden. Bovendien kan ze behandeld worden tegen alle weersomstandigheden (bv. zoutcorrosie bij een ligging aan de kuststreek). Een lange levensduur is verzekerd! Een ruime keuze aan liftstructuren en afwerkingen garanderen een ontwerp dat past bij iedere stijl van het gebouw.

Afmetingen

Binnen dit lifttype hebben we tal van standaard afmetingen. Daarnaast kunnen we ook buiten de standaard afmetingen werken zonder hoge prijsstijgingen.

Contacteer Verolift steeds bij de opstart werken voor specifieke vereisten zoals linteelhoogtes, dragende zijde, muurkoppen, type muur…

Wenst u een vraag te stellen over deze lift? Onderstaande info moeten we weten om u van dienst te kunnen zijn:

 • Maximale afmetingen opening?
 • Aantal stopplaatsen?
 • Hefhoogte: afstand vloerpas laagste stop tot vloerpas hoogste stop
 • Schachtkop: afstand vloerpas bovenste stop tot onderzijde schachtplafond
 • Grondplannen en doorsnede(s) ter beschikking
 • Correspondentie- en projectadres vermelden

Onderhoud

De SuperDomus Hydraulisch voldoet aan de Europese liftenrichtlijn 98/16/EC.

Het onderhoud van een SuperDomus lift is een wettelijke verplichting, met een minimum van twee periodieke onderhoudsbeurten. Het aantal onderhoudsbeurten is afhankelijk van het type gebouw en aantal stopplaatsen. Het periodiek onderhoud garandeert een hogere gebruiksveiligheid, 100% beschikbaarheid van uw installatie en een optimale werking. Van zodra uw lift onderhouden wordt, geniet u van een permanente storingsdienst, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

De sturing van uw lift, voorzien van Smart Distance Control, maakt het mogelijk om vanop afstand eventuele onregelmatigheden te herkennen en zo mogelijk onmiddellijk op te lossen. Bij een defect verwittigt uw lift ons automatisch. Bepaalde aanpassingen zoals deur- en lichttijden kunnen eveneens vanop afstand aangepast worden om zo uw gebruikscomfort snel te optimaliseren. Dankzij deze technologie wordt u sneller geholpen en beperken we een eventuele storingstijd tot een minimum!

Wetgeving, keuring en brandnormering

Wetgeving

De SuperDomus voldoet aan de Europese Richtlijn voor liften 2014/33/EU volgens norm EN 81-20/50.

Keuring

De keuring bij indienststelling is door Verolift voorzien. Na de indienststelling, dient uw lift periodiek gecontroleerd te worden door een EDTC. Wij beschikken over een ISO 9001 kwaliteitscertificaat. Hierdoor kunnen periodieke controles van 4 naar slechts 2 keer per jaar herleid worden.

Op zoek naar een EDTC? Klik hier.

Brandnormering

De lift voldoet aan de wettelijke normering inzake brandnormering (basisvereisten). Indien er extra specifieke vereisten opgelegd door de brandweer, dient de klant ons hiervan te verwittigen.

Meer info?

Contacteer ons gespecialiseerd team inzake wetgeving

Technische specificaties

Hydraulische aandrijving 

Draagmuur
volle betonsteen 14 cm dikte (andere op aanvraag)
Power unit
aparte machinekamer
Spanning
3X400V - 3x230V op aanvraag
Schachtkop
2600 mm
Liftput
200 mm
Aantal stops
7
Hefvermogen
max 1000 kg
Snelheid
0,63 m/s
Hefhoogte
18 meter

Maak een afspraak of vraag uw offerte!

Contacteer ons