Verolift

Verwacht meer lift.

Traditionele liften

Home Liften Traditionele personenliften Hydraulische personenlift met machinekamer

Hydraulische lift met machinekamer

​Een hydraulische lift is uitstekend geschikt voor laagbouw en in uitzonderlijke omstandigheden ook voor middenhoogbouw (appartementen, woningen, rustoorden, winkels, kantoren, scholen, industriële omgevingen…) In sommige gevallen waarbij zeer compacte schachtafmetingen aanwezig zijn, kan een hydraulische lift ook een oplossing zijn.

Kenmerkend voor een hydraulische lift is zijn uiterst stille en geruisloze werking. De machinerie bevindt zich immers in een aparte machinekamer. Dit is een kleine ruimte (reeds vanaf 1 op 1 m met een hoogte van 2 m) volstaat, maar wel binnen een straal van 5 m van de schacht. Wachtbuizen zijn op voorhand te voorzien en de positie wordt door Verolift bepaald.

Een hydraulische lift heeft als minpunt, hoe hoger de belasting, hoe hoger het verbruik.

Capaciteit

2 tot 8 personen of 240 tot 360 kg
Voor hogere capaciteiten, contacteer ons. Wij helpen u graag verder.

Toepassingen

 • Villabouw
 • Kantoren
 • Appartementsgebouw
 • Openbare gebouwen
 • Vervangen bestaande lift
 • Gebouwen zonder lift

Is de hydraulische lift met machinekamer de juiste lift voor u?

Bel ons op 09 240 15 60 of contacteer ons. Wij helpen u graag verder.

Aandrijvingen

Hydraulische aandrijving 

Bij een hydraulische lift wordt de lift naar boven gestuwd door een hydraulische cilinder en een pompgroep.

De hydraulische pompgroep is een aggregaat gestuurd electro-ventielenblok, opgebouwd uit hoogwaardige kwaliteitsvolle materialen die een lange levensduur garanderen. Het openen en sluiten van deze ventielen bepalen de versnelling, de nominale snelheid, de vertraging en de gelijkstelling van de lift.

Het aggregaat en sturing worden samen in een aparte machinekamer geplaatst. Deze ruimte van de machinekamer kan beperkt worden afhankelijk van de brandweereisen. Vraag meer specifieke informatie over de minimale afmetingen voor een machinekamer bij ons gespecialiseerd team inzake liften. 

 

Toegangsmogelijkheden

1 deur

2 deuren tegenover elkaar​

2 deuren overhoeks

3 deuren

Gemetselde koker of zelfdragende structuur

Gemetselde liftschacht 

De hydraulische lift dient standaard voorzien te worden in een gesloten gemetselde koker. Dit kan bestaan uit verschillende materialen met als uitgangspunt, 1 dragende zijde. Deze dragende zijde kan bestaan uit een gemetselde stevige  muur (geen ytong, wel aan te raden volle betonsteen, andere materialen ter goedkeuring vragen aan Verolift) met minimumdikte van 14 cm. Wij vragen steeds onze goedkeuring aan te vragen.

Losstaande structuur

Een stalen structuur is beschikbaar indien geen schacht voorhanden is of indien een panoramische afwerking een meerwaarde is.

De structuur kan zowel binnen als buiten het gebouw geplaatst worden. Bovendien kan ze behandeld worden tegen alle weersomstandigheden (bv. zoutcorrosie bij een ligging aan de kuststreek). Een lange levensduur is verzekerd!

Voor de afwerking van de structuur en zonder afbreuk te doen aan de architectuur van het gebouw, heeft men de keuze uit verschillende liftstructuren, afwerkingen en keuzemogelijkheden. 

Design & kooiafwerkingen

Standaardafwerking

​Onze standaard kooiafwerkingen zijn duurzaam, modern en verzorgd. Het geheel oogt zacht en heeft een aangename uitstraling.

Een standaard liftkooi bestaat uit:

 • Degelijke en strakke aluminium profielen.
 • Stevige wanden: keuze uit verschillende afwerkingen zoals skinplate (decoratief bewerkte staalplaat), formica en inox bekledingen. In geval van onherstelbare schade kunnen de wanden op eenvoudige wijze vervangen worden.
 • Standaard voorzien we een wit metalen plafond.
 • Linoleum, PVC als vloerafwerking.
 • Energiezuinige moderne LED-verlichting met instelbare timer

Verder zijn er ook verschillende opties voor wanden, vloeren, leuningen, spiegels, bediening in geval privé, afstandbediening…

 

Afwerking met 'eigen touch'

U wil uw lift personaliseren? Geen probleem, naast ons standaardgamma bieden we veel betaalbare oplossingen met een eigen touch. Door de vele uitgevoerde projecten buiten standaard beschikken wij over de nodige skills en knowhow. Vraag naar de mogelijkheden omtrent personalisatie of nog beter, maak een afspraak en spring eens binnen in onze showroom, zo kunnen we u het best de uitgebreide mogelijkheden tonen.

Meer info over personalisatie

Exclusieve afwerkingen

U zoekt iets exclusief, modern en hoogwaardig? Mogen wij u voorstellen: onze Carbon, Chrome en Titanium afwerkingen. Hoogwaardige afwerkingsmaterialen verzekeren u een fenomenale en duurzame uitstraling. Luxe en design zijn hier de sleutelwoorden!

Vraag hier meer info

Onderhoud

De hydraulische lift met machinekamer voldoet aan de Europese liftenrichtlijn 98/16/EC.

Het onderhoud van dit type lift is een wettelijke verplichting, met een minimum van twee periodieke onderhoudsbeurten. Het aantal onderhoudsbeurten is afhankelijk van het type gebouw en aantal stopplaatsen. Het periodiek onderhoud garandeert een hogere gebruiksveiligheid, 100% beschikbaarheid van uw installatie en een optimale werking. Van zodra uw lift onderhouden wordt, geniet u van een permanente storingsdienst, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

De sturing van uw lift, voorzien van Smart Distance Control, maakt het mogelijk om vanop afstand eventuele onregelmatigheden te herkennen en zo mogelijk onmiddellijk op te lossen. Bij een defect verwittigt uw lift ons automatisch. Bepaalde aanpassingen zoals deurtijden, lichttijden... kunnen eveneens vanop afstand aangepast worden om zo uw gebruikscomfort snel te optimaliseren. Dankzij deze technologie wordt u sneller geholpen en beperken we een eventuele storingstijd tot een minimum!

Wetgeving, keuring en brandnormering

Wetgeving

Deze lift voldoet aan de Europese Richtlijn voor liften 2014/33/EU volgens norm EN 81-20/50.

Keuring

De keuring bij indienststelling is door Verolift voorzien. Na de indienststelling, dient uw lift periodiek gecontroleerd te worden door een EDTC. Wij beschikken over een ISO 9001 kwaliteitscertificaat. Hierdoor kunnen periodieke controles van 4 naar slechts 2 keer per jaar herleid worden.

Op zoek naar een EDTC? Klik hier.

Brandnormering

De lift voldoet aan de wettelijke normering inzake brandnormering (basisvereisten). Indien er extra specifieke vereisten opgelegd door de brandweer, dient de klant ons hiervan te verwittigen.

Meer info?

Contacteer ons gespecialiseerd team inzake wetgeving

Technische specificaties

Hydraulische aandrijving 

Draagmuur
volle betonsteen 14 cm dikte (andere op aanvraag)
Spanning
3X400V - 3x230V op aanvraag
Schachtkop
3400 mm
Liftput
1100 mm
Aantal stops
8
Hefvermogen
375 kg tem 5000 kg
Snelheid
gemiddeld 0,63 m/s
Hefhoogte
20 meter

Maak een afspraak of vraag uw offerte!

Contacteer ons