Verolift

Verwacht meer lift.

Liften voor de zorgsector

Beddenlift 1600 kg

De beddenlift 1600 is speciaal ontworpen voor het vervoer van een bed. Het maximaal draagvermogen bedraagt 1600 kg. Deze lift is speciaal ontworpen voor het comfortabel vervoeren van patiënten en/of personen die bijzondere zorg nodig hebben, alsook voor hen die begeleiden en zelfs voor medisch materiaal. Er werd extra aandacht besteed aan het makkelijk in- en uitstappen, snel en comfortabel op de bestemming aankomen en een hoge stopnauwkeurigheid.

We bieden u een brede waaier van afmetingen aan om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten: ruimte voor elk denkbaar type bed, ruimte voor hen die het bed vergezellen alsook ruimte voor de medische apparatuur.

Verder kan deze lift ook gebruikt worden voor het vervoeren van zware goederen en kunnen wij de afmetingen optimaal aanpassen aan ieders behoefte.

Hulp nodig bij uw keuze?

Bel ons op 09 240 15 60 of contacteer ons via het contactformulier

Aandrijvingen

Gearless aandrijving (elektrisch)

De beddenlift 1600 kg is voorzien van een directe Gearless aandrijving. Dit type aandrijving werkt met een elektrische permanente magneetmotor voorzien van een nauwkeurige snelheidsregeling. Dit type aandrijving is compact, energiezuinig en geluidsarm. Het hoge koppel zorgt voor een hoog rendement. De moderne frequentieregeling zorgt voor een verlaging van de exploitatiekosten en een zeer hoge stopnauwkeurigheid. Het aanlopen en het stoppen van de lift gebeurt zeer vloeiend. De hoogwaardige kwaliteitsvolle materialen en apparatuur garanderen een betrouwbare, stille en solide liftinstallatie met lange levensduur.

Toegangsmogelijkheden

1 deur

2 deuren tegenover elkaar

Gemetselde koker of zelfdragende structuur

Gemetselde liftschacht 

De beddenlift 1600 kg wordt standaard voorzien in een gesloten, gemetselde koker. Deze kan bestaan uit verschillende materialen met als uitgangspunt: 2 dragende zijdes. Bij voorkeur stevige, gemetselde muren van minimum 14 cm. Wij raden een volle betonsteen aan (geen Ytong – andere materialen ter goedkeuring vragen aan Verolift). Vraag steeds vooraf goedkeuring voor de gebruikte materialen en afmetingen van de schacht.

Afmetingen

Binnen dit lifttype hebben we tal van standaard afmetingen. Daarnaast kunnen we ook buiten de standaard afmetingen werken zonder hoge prijsstijgingen. Contacteer Verolift steeds bij de opstart werken voor specifieke vereisten zoals linteelhoogtes, dragende zijde, muurkoppen, type muur…

Wenst u een vraag te stellen over deze lift? Onderstaande info moeten we weten om u van dienst te kunnen zijn:

  • Maximale afmetingen opening?
  • Aantal stopplaatsen?
  • Hefhoogte: afstand vloerpas laagste stop tot vloerpas hoogste stop
  • Schachtkop: afstand vloerpas bovenste stop tot onderzijde schachtplafond
  • Grondplannen en doorsnede(s) ter beschikking
  • Correspondentie- en projectadres vermelden

Wetgeving, keuring en brandnormering

Wetgeving

De beddenlift voldoet aan de Europese Richtlijn voor liften 2014/33/EU volgens norm EN 81-20/50

Keuring

De keuring bij indienststelling is door Verolift voorzien. Na de indienststelling, dient uw lift periodiek gecontroleerd te worden door een EDTC. Wij beschikken over een ISO 9001 kwaliteitscertificaat. Hierdoor kunnen periodieke controles van 4 naar slechts 2 keer per jaar herleid worden.

Op zoek naar een EDTC? Klik hier.

Brandnormering

De lift voldoet aan de wettelijke normering inzake brandnormering (basisvereisten). Indien er extra specifieke vereisten opgelegd door de brandweer, dient de klant ons hiervan te verwittigen.

Meer info?

Contacteer ons gespecialiseerd team inzake wetgeving

Technische specificaties

Gearless aandrijving (elektrisch)

Draagmuur
volle betonsteen 14 cm dikte (andere op aanvraag) - 2 zijdes
Power unit
gesloten kast 400 b x 130 d x 2200 h
Spanning
3X400V
Schachtkop
3900 mm
Liftput
1500 mm
Aantal stops
24
Hefvermogen
max 1600 kg
Snelheid
1 m/s
Hefhoogte
40 meter

Maak een afspraak of vraag uw offerte!

Contacteer ons